ViewSonic Library > Tech > UItgelegd > Wat is een draadloos presentatie scherm?

Wat is een draadloos presentatie scherm?

Een draadloos presentatiescherm is een scherm met geïntegreerde connectiviteit en wordt gebruikt bij presentaties en samenwerkingen. De systemen zijn ontworpen op dezelfde wijze als de meer complexe draadloze presentatiesystemen, en bieden dezelfde manier van samenwerken en connectiviteit als een volledig geïntegreerd systeem. Het wordt in vergaderruimtes, trainingsruimtes, klaslokalen, als commerciële displays en voor de communicatie binnen kantoren gebruikt.

Lees hieronder meer over draadloze presentatieschermen en hun nut. Of bekijk hier de oplossing van ViewSonic.

De voorbereiding voor een vergadering en de mensen die gaan presenteren verbonden krijgen, dat kan kostbaar tijdverlies met zich meebrengen. En aangezien je aan vergaderingen al veel tijd kwijt bent, is het enorm belangrijk het tijdverlies te verminderen (en daarmee ook de frustratie die erdoor wordt veroorzaakt).

Bestaande oplossingen zijn projectoren, interactieve whiteboards, en complexe draadloze presentatieschermen, maar in sommige situaties heb je meer aan een eenvoudiger – maar toch elegant – apparaat in de vorm van een draadloos presentatiescherm.

Wat is een draadloos presentatiescherm?

Een draadloos presentatiescherm is een alles-in-een presentatiemonitor inclusief eenvoudige draadloze connectiviteit, screen sharing en een geïntegreerd multimedia display. Het doel is om het delen van content zonder kabels makkelijker te maken zonder steeds van bron te moeten wisselen.

Een dergelijk presentatiescherm zou ook ondersteuning moeten bieden om meerdere schermen tegelijk te delen – zelfs van verschillende locaties – waardoor samenwerken tijdens vergaderingen en presentaties makkelijker wordt. Ook zouden ze randapparatuur in de vorm van microfoons en koptelefoons voor videoconferenties moeten ondersteunen.

Wat is het verschil met een draadloos presentatiesysteem?

Een draadloos presentatiesysteem is een hardware oplossing voor het integreren van meerdere apparaten in een draadloos systeem. Normaal gesproken is het een kastje dat een combinatie van standalone schermen, draadloze routers, camera’s, microfoons, en andere benodigde randapparatuur met elkaar verbindt.

Standaard schermen zonder ingebouwde draadloze connectiviteit hebben ook externe dongels nodig om nieuwe apparaten te verbinden, een probleem wat een draadloos presentatie systeem oplost door gebruikers automatisch via een applicatie te verbinden.

What Is a Wireless Presentation Display - Multi-screen casting

Waarom een draadloos presentatie scherm gebruiken?

Draadloze presentatieschermen zijn perfect in situaties waarin een of veel apparaten verbonden worden met een en hetzelfde gedeelde scherm. Het apparaat is eenvoudig draadloos te verbinden vanaf iedere plaats in de kamer en wisselt van schermen zonder daarbij de presentatie te verstoren. Het is dan ook zeer geschikt voor teams die regelmatig bijeen komen en samenwerken.

Door de draadloze connectiviteit zijn de schermen makkelijker te beheren voor IT-medewerkers. Dit is vooral handig in grote ondernemingen, aangezien een IT-manager de configuratie direct kan wijzigen en content over het netwerk kan delen, zonder ieder probleem handmatig op te moeten pakken.

Draadloze presentatieschermen vervullen ook een specifieke behoefte tussen projectoren en interactieve whiteboards, al zijn alle drie de schermen voor bepaalde situaties prima uitgerust.

Hoewel ze doorgaans lagere initiële kosten hebben, hebben projectoren een hogere total cost of ownership (TCO) dan platte schermen, vanwege regelmatig onderhoud en meer bewegende onderdelen die kunnen breken (bijvoorbeeld ventilatoren). Ook, tenzij je werkt met een vaste projector met draadloze integratie, is er een goede kans dat je tijd moet steken in de kalibratie van het apparaat iedere keer dat je het gebruikt.

Aan de andere kant, zijn interactieve whiteboards een geavanceerdere – en duurdere optie die voordelen van een plat scherm en de functionaliteit van een touchscreen voor werken met een digitaal whiteboard met elkaar combineert. Echter, het kan zijn dat de extra functies niet nodig zijn of het normale gebruik van het scherm verstoren. Een touchscreen gebruiken kan alleen als je dichtbij staat, wat voor samenwerken in grote groepen als storend kan worden ervaren.

Het belangrijkste is echter de oplossing voor het gebruik van één apparaat wat draadloze presentatieschermen bieden. Als een vereenvoudigd geïntegreerd systeem, laat een draadloos presentatiescherm meerdere gebruikers zonder enig probleem en verstoring zich verbinden, content van hun apparaten delen, zonder gedoe met gedeelde kabels – zoals inmiddels heel gebruikelijk is voor moderne vergaderzalen.

What Is a Wireless Presentation Display - Remote Meeting

Algemene toepassingen voor een draadloos presentatiescherm

Als een van de vele beschikbare apparaten, is het belangrijk te weten wanneer een draadloos presentatiescherm de beste keuze is. De eenvoudige connectiviteit, screen sharing, en kwaliteit van afbeeldingen in combinatie met een redelijke prijs, is met een geïntegreerd systeem zeker een voordeel in verschillende situaties.

  • Vergaderzalen, conferentieruimtes, en kleine ruimtes zijn de meest waarschijnlijke kandidaten voor een draadloos verbonden scherm. Het is een ideale oplossing voor presentaties en samenwerkingen via individuele apparaten, zeker wanneer meerdere schermen tegelijk gedeeld worden. Aangezien mensen meestal zittend een vergadering bijwonen, is een grote hoeveelheid touchscreens niet strikt noodzakelijk.
  • Trainingsruimtes kunnen ook werken met de combinatie tussen connectiviteit en screen sharing bij draadloze presentatie, zeker in het geval van screencasting. Ook wanneer de trainee niet het hoofdscherm kan zien, kan de trainer zijn scherm met slechts een druk op de knop met iedereen delen. Een grotere trainingslocatie – of zelfs een school – zou tegelijkertijd naar meerdere grote draadloze schermen kunnen casten.
  • Kleine en medium klaslokalenzijn ook goede plaatsen voor een scherm dat je zoals deze voor het klaslokaal plaatst. Ze werken vooral goed bij lessen in de vorm van lezingen, zeker in het hoger onderwijs of als een van de alternatief voor projectoren in het klaslokaal.
  • Commerciële displaysin winkel outlets en openbare plaatsen is een van de oorspronkelijke functies van grote schermen als deze. De draadloze functie heeft als bijkomend voordeel dat er minder kabels nodig zijn. Houd de schermen actueel met niets meer dan een stopcontact.
  • Communicatie op kantooris een nieuwere toepassing voor digitale schermen, maar wel een met veel voordelen. Met op kantoor een dynamisch scherm van hoge kwaliteit kun je de interne communicatie en betrokkenheid van personeel verbeteren. Lees hier meer over het verbeteren van communicatie met een digitale bewegwijzering.

Wanneer GEEN draadloos presentatie scherm te gebruiken

Draadloze presentatieschermen zijn een geweldige aanvulling op presentaties, behalve wanneer er een betere mogelijkheid is.

  • Kleine ruimte om in samen te werken zoals een kleine tweepersoonskamer waar je geen groot gedeeld scherm nodig hebt. Een monitor van gemiddelde grootte op een tafel of aan de muur is prima. Groter is niet altijd beter, dus zorg ervoor dat je het juiste apparaat voor de ruimte kiest.
  • Grote ruimteszoals collegezalen of auditoria zijn niet goed geschikt voor een plat scherm of een scherm met een vaste afmeting. Een projector met een hoog aantal lumen wat grotere afbeeldingen kan produceren kan een betere keuze zijn voor grotere ruimtes en publiek.
  • Interactieve presentatieszoals regelmatige brainstormsessies of lessen hebben een directere weg naar het scherm nodig om objecten te manipuleren en notities te tonen op het scherm. Wanneer het nodig is om regelmatig interactie te hebben met de weergegeven content, zijn interactieve whiteboards de beste keuze.

Conclusie

Het draadloze presentatiescherm is een nieuwe generatie van een scherm om mee samen te werken. Het vereenvoudigt de installatie en werking van een gedeeld scherm door alle hardware en software te integreren en een gestroomlijnd apparaat voor samenwerken te bieden. Door een positie in te nemen tussen een rommelige in de vergaderzaal gemonteerde tv en een meer geavanceerd interactief whiteboard, biedt een draadloos presentatiescherm een oplossing voor organisaties die af willen van projectoren, zonder diep in de buidel te tasten voor allerlei onzinnige functies.

Lees meer over de ViewSonic CDE7520 draadloze presentatie oplossing. Of krijg hier meer inzicht over effectief vergaderen.