ViewSonic Library > Business > Inzichten > Hoe kies je de beste monitor voor je bedrijf?

Hoe kies je de beste monitor voor je bedrijf?

Wat de beste computermonitor voor je bedrijf is, wordt bepaald door een aantal factoren. Het begint allemaal met jou en de behoeften van je bedrijf. Maar ook schermprestaties, ergonomie en de

schermconfiguratie waarmee je je werk het meest vereenvoudigt tellen mee. Daarnaast zijn bepaalde aanpassingen nodig voor individueel werk of juist samenwerking. In dit uitgebreide artikel gaan we hier dieper op in, waardoor je eenvoudig het beste scherm voor je werk vindt.

Lees verder om alles te weten te komen over het kopen van een monitor voor je bedrijf. Of kijk hier naar enkele van de oplossingen van monitoren voor op kantoor.

Op de moderne werkplek met scherm bestaat niet zoiets als de beste computermonitor voor je bedrijf. In plaats daarvan zal de keuze per persoon variëren, afhankelijk van de persoonlijke behoeften, de toegewezen werkplek en de functie.

Om voor iedere werknemer vast te stellen wat de beste zakelijke computermonitor is, moet je kijken naar de factoren die met het kiezen van een monitor te maken hebben, en dan de verschillende op de markt beschikbare setups toetsen.

Productiviteit: elke klik telt

Alles wat we doen, heeft op een of andere manier effect op onze productiviteit. Stel je voor dat je in een hotel in een ander land verblijft, en naar het zakencentrum gaat om snel even een paar e-mails te versturen. Althans, dat denk je. Het vervelende is dat de toetsenborden hier een

andere indeling hebben, en je moeite hebt ze aan te passen. In plaats van 15 minuten kost het je een uur om je door je berichten heen te worstelen.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van een monitor: efficiënt schermgebruik kan ons enorm veel tijd besparen, doordat we minder heen en weer klikken. Gebruik je een enkele monitor van gemiddelde afmetingen, en werk je aan een PowerPointpresentatie op basis van informatie uit een spreadsheet, dan ben je constant bezig met vensters minimaliseren en maximaliseren. Wijzig je setup voor het gebruiken van twee monitors of een enkele ultragrote, en je merkt dat je je werk veel sneller klaar hebt.

Schermprestatie: kleur, detail en meer

Sommige werknemers hebben hogere schermprestaties nodig dan anderen. In bepaalde beroepen – met name grafisch design, foto, en videobewerking, en CAD/CAM-werk – hebben kleur, detail, oppervlak, beeldkwaliteit en andere aspecten van de monitor een aanzienlijke impact op de dagelijkse prestatie. Zo zal iemand van wie het werk draait om fotobewerking specifieke eisen stellen aan kleurruimte, aanpasbare gamma-instellingen, matte schermoppervlakken en hardwarematige kleurkalibratie. ViewSonic® VP series-monitors richtten zich op professionals voor wie het werk volledig draait om kleur en kunnen worden gekalibreerd met behulp van de ViewSonic® CS-Xri1 Colorbration™ Kit, welke een colorimeter bevat, gekoppeld met speciale software voor kleurnauwkeurigheid op lange termijn. Sommige monitors bieden ook een color engine, wat betekent dat

editors twee verschillende kleurinstellingen tegelijkertijd op een breedbeeldmonitor kunnen gebruiken, zodat één monitor in feite het werk van twee doet.

Color-Accuracy-Monitor-Ergonomics

Ergonomie: Creëer Je Ideale Werkplek

Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van de werknemers na enkele uren werken een gemiddelde of ernstige mate van ongemak ervaart, wat door hun werkplek is veroorzaakt.

Denken we aan ergonomie op kantoor, dan denken we vaak aan stoelen, muizen, en toetsenborden. Maar ook monitors spelen een belangrijke rol in een ergonomisch correcte setup.

Een verkeerde monitor kan de ogen irriteren en droogheid, zwakte of irritatie, en soms ook hoofdpijn veroorzaken. Met led-achtergrondverlichting helpt de technologie ViewSonic’s Flicker-Free technologie het risico op oogvermoeidheid en hieraan gerelateerde

problemen te beperken, waardoor je aan het einde van de werkdag net zulke uitgeruste ogen hebt als aan het begin.

Hetzelfde geldt wanneer je ’s avonds met de computer werkt: dan heeft het blauwe licht van je monitor een verstorende werking op je slaappatroon. Het overgrote deel van de ViewSonic monitoren heeft een geïntegreerd blauw licht filter, waarmee je het blauwe licht tot 87% kunt reduceren.

Fotografen en ontwerpers kunnen met ViewSonics functie AutoPivot snel schakelen tussen staand en liggend, wat nekpijn vermindert (en tijd bespaart). Draai je de monitor, dan draait de ingebouwde sensor het beeld op het scherm automatisch terug.

Ook mensen die niet met gedetailleerde afbeeldingen werken, kunnen baat hebben bij een groot aantal mogelijkheden om ter plaatse ergonomische aanpassingen te maken. De beste zakelijke computermonitors zijn die monitors die aanpasbaar zijn aan de behoefte van iedere werknemer. Er bestaat niet zoiets als één bureau-instelling die voor iedereen juist is.

Aanpasbaarheid is hier het sleutelwoord: steunen die draaien en kantelen mogelijk maken, evenals aanpassingen in hoogte van de monitor, zijn ideaal om je scherm op de juiste manier te positioneren. En aanpasbaarheid helpt ook bij continuïteit: gebruik je de zogenaamde hot-desking setup, bijvoorbeeld, dan kan iedere medewerker de hoogte en de hoek van de monitor instellen voordat hij of zij aan het werk gaat.

How to Choose a Monitor for Business - Ergonomics

Samenwerking vs. Individueel Werk

We hebben er al rekening mee gehouden hoe we werken toen we spraken over de beste computermonitor voor zakelijk gebruik. Toch is er nog een andere overweging: met wie we werken. Heb je ooit je nek moeten strekken, moeten staren naar een scherm in de verte, of moeten gokken wat er op je scherm stond als een tekst iets te hoog verscheen, dan ben je niet de enige. De beste zakelijke monitors kun je prima met een groep bekijken.

Individuen die vaak aan het bureau omringd worden door een groep collega’s, hebben wellicht de voorkeur voor een monitor die makkelijk te draaien is, zodat ze samen het scherm kunnen bekijken. Ergens anders, zoals in een kleine ruimte, kan een op de muur gemonteerde ultra brede monitor ergonomisch comfort bieden voor kijken in een ruimte, terwijl het

formaat zorgt voor een ingezoomde weergave van de belangrijkste inhoud, zonder dat je ogen vermoeid en belast worden.

Andere Kenmerken

Er is geen detail te klein als het erom gaat, te bepalen welke zakelijke monitor het beste bij je behoeften past. Je kunt bijvoorbeeld een smalle rand om je scherm hebben om niet in je focus te worden verstoord. Anderen hebben meer belang bij een mat scherm vanwege de inval van natuurlijk licht in hun werkruimte.

Persoonlijke voorkeuren zijn van belang wanneer het aankomt op het kiezen van de beste computermonitors voor zakelijke doeleinden. Uiteindelijk is de beste monitor de monitor die voor jou goed werkt en die past bij je specifieke werkzaamheden.

Hoe Verschillende Monitor Setups je Workflow Kunnen Verbeteren

Overweeg ook of, rekening houdend met je persoonlijke behoeften en voorkeuren, een niet-traditionele monitor setup misschien wel het beste bij je past. Zowel een setup met twee monitors als een ultrabrede monitor of een gebogen monitor heeft specifieke kenmerken die werkprocessen kunnen stroomlijnen en vereenvoudigen.

How to Choose the Best Monitor for Business - Dual Monitors

Dual Monitor Setups

Vraag mensen die met een dual monitor setup werken of ze weer graag terug willen naar een monitor van gemiddelde afmetingen (oftewel een beeldverhouding van 16:9), en het antwoord zal waarschijnlijk nee zijn. Ben je eenmaal twee monitors gaan gebruiken, dan ben je al heel snel gewend aan het gemak van twee documenten of applicaties tegelijkertijd bekijken zonder steeds heen en weer te hoeven schakelen.

Uit onderzoeken is gebleken dat het naast elkaar gebruiken van twee monitors ene kleine toename in productiviteit kan genereren. Een onderzoek van de Universiteit van Utah uit 2007 heeft aangetoond dat wanneer de werkzaamheden meerdere open schermen of tabbladen vereisen, een enkele monitor aanzienlijk minder productief is dan twee monitors naast elkaar geconfigureerd. Iedere individuele toetsaanslag of

klik die je nodig hebt om een scherm op je desktop te maximaliseren of minimaliseren lijkt als een kleine moeite, maar in een jaar bij elkaar opgeteld, nemen ze uren in beslag.

Een dual monitor setup biedt extra voordeel, aangezien die aangepast kan worden op je specifieke behoeften. Niet iedereen heeft twee identieke monitors nodig. Sommigen geven de voorkeur aan verschillende monitororiëntaties of -resoluties. Met de beste zakelijke dual monitor setup ga je vloeiend van de ene naar de andere monitor zonder bijkomende ergonomische problemen.

Ultrawide_extended_screen_real_estate

Ultrabrede Monitors

Een dual monitor setup is niet de enige mogelijkheid voor gebruikers die hun scherm dienen uit te breiden. Ultrabrede monitors (monitors met een beeldverhouding van 21:9) worden steeds populairder bij mensen

die veel werkruimte nodig hebben. Daar komt bij dat dezelfde Universiteit van Utah heeft gemeld dat dual monitor setups met breedbeeldmonitors nog meer toename in productiviteit opleveren.

Ultrabrede monitors elimineren sommige uitdagingen en afleidingen die uit dual monitor setups kunnen voortvloeien. Ten eerste is er geen opening tussen de randen. (De fysieke opening tussen de twee monitors verstoort de naadloze blik.) Evenzo kunnen twee identieke monitors inconsistentie in kleur en uniformiteit veroorzaken. Een enkel scherm lost beide problemen in één klap op.

Ultrabrede monitors zijn in veel verschillende branches populair. We hoeven niet te zeggen dat ze het voor grafisch ontwerpers en foto- of videobewerkers mogelijk maken hun werk in detail op een precies gekalibreerd scherm uit te voeren, met een afbeelding die over het volledige scherm wordt weergegeven waardoor er meer focus op kleine delen kan worden gelegd en daarmee de kans op vermoeide ogen afneemt.

Echter de beste ultrabrede monitors voor bedrijven zijn ook handig voor klussen waarbij het van belang is dat er moeiteloos geschakeld kan worden tussen verschillende taken of weergaven. Twee voorbeelden waar je aan kunt denken zijn beveiliging, waar gebruikers vaak kijken naar een verscheidenheid aan camera’s tegelijk, en financiën, waar gebruikers de mogelijkheid moeten hebben verschillende informatiebronnen tegelijkertijd te zien. Door een ultrabrede monitor te gebruiken, kunnen beide groepen meer vensters op een enkel scherm zien.

Gebruikers hebben meer dan één optie om meerdere schermen te beheren. De functie Windows Snap in Windows 10 laat je met een paar muisklikken meerdere vensters op je scherm zien.

Moet je de indeling van je scherm aanpassen-en het hergebruiken – iedere dag weer – dan maak je gebruik van ViewSonic’s gratis ViewSplit software welke ook vastgestelde templates of volledig aanpasbare indelingen biedt die direct opgeslagen en geladen kunnen worden wanneer je de volgende dag opstart zodat je nog meer tijd bespaart.

Monitor_curvature_design_aesthetic

Curved Monitors

Curved monitors bieden veel van dezelfde voordelen als ultra brede monitors, met extra voordelen wanneer het aankomt op het elimineren van blik blokkerende obstakels.

Gebruik je een gebogen zakelijke monitor, dan worden door de kromming direct veel algemene ergonomische problemen opgelost. Een voorbeeld is vervorming: door de afbeeldingen direct in een gebogen vorm aan de kijker aan te bieden, kunnen gebogen monitors vervorming reduceren.

Evenzo verminderen gebogen monitors oogvermoeidheid. Een gebogen monitor laten je ogen alles zien zonder te vermoeien, terwijl het formaat van een platte monitor kan betekenen dat een deel buiten je natuurlijke gezichtsveld ligt. Een onderzoek uit 2016 door onderzoekers van de Harvard Medical School wees uit dat gebruikers met dezelfde taak op gebogen en platte monitors minder wazig zicht en oogvermoeidheid vertoonden na het gebruik van de gebogen monitor.

Een andere reden waarom gebogen monitors bij de beste zakelijke computermonitors horen, is dat ze je zo meeslepen. Gebogen monitors zijn in alle richtingen zo gevormd dat ze jou het gevoel geven dat je niet eens naar een scherm kijkt. In het ontwerp is ook rekening gehouden met het perifere zicht en de kijkhoek op een manier die bij platte monitors niet mogelijk is. Verder draagt de minimale rand bij aan het meeslepende karakter van het scherm, aangezien hij niet afleidt van de weergave.

Hoe meer je meegesleept wordt, hoe meer je je kunt richten op de taak waar je mee bezig bent. Eenvoudig gezegd, is de beste zakelijke gebogen monitor de monitor die je niet afleidt van je werk.

Net als ultrabrede monitors helpen gebogen monitors je aan meer schermoppervlak zonder de afleiding van een opening. Ontwerpers, foto-editors en anderen die werken met visuele media hebben hier baat bij, maar ook mensen die meer met tekst en getallen werken: meerdere vensters zijn gemakkelijk op hun plaats te zetten, zodat je je spreadsheet aan de rechterkant bekijkt en de komende presentatie links ontwerpt, waarmee je klikken (en tijd) bespaart!

Hoe een Beslissing Nemen

Zoek je de beste pc-monitor voor zakelijke doeleinden, let er dan op hoe de gebruikers werken, waar ze het meeste van hun werk doen, met wie ze samenwerken, en waaraan ze werken. De ideale monitor setup voor een fotobewerker bij een modeblad zal anders zijn dan die voor een analist van de financiële afdeling van hetzelfde blad, en het hoofd en haar assistent zullen hun eigen gepersonaliseerde setups hebben.

Door bij al deze factoren (en de persoonlijke voorkeuren van de werknemer) stil te staan, ben je in staat de beste zakelijke computermonitors te vinden, zodat je werknemers hun werk snel en efficiënt afkrijgen terwijl ze in goede gezondheid blijven verkeren.

Wat moet je scherm doen? Wij hebben er een monitor voor. Bekijk ViewSonic’s schermoplossingen voor ondernemingen, ontwerp, of gaming.