ViewSonic Library > Tech > UItgelegd > Wat is een Interactieve Flat-Panel Display (IFPD)?

Wat is een Interactieve Flat-Panel Display (IFPD)?

Een Interactief Flat-Panel Display (IFPD) is een touchscreen display van groot formaat en is ideaal voor vergaderzalen en ruimtes waarin wordt samengewerkt. Het is een vervanging voor de enorm gedateerde projector technologie met een scherm van hogere kwaliteit, verbeterde connectiviteit, en ingebouwde softwareoplossingen.

Deze oplossingen zijn perfect voor zakelijke kansen, educatieve bezigheden, en zelfs vrijetijdsbesteding thuis. Met een interactieve flat-panel display heb je geweldige schermresolutie, ingebouwde software en nog veel meer.

Lees meer over interactieve flat-panel displays hieronder. Of bekijk ons vlaggenschip corporate display: ViewBoard IFP70.

Hier is het snelle antwoord: het is een kantoordisplay oplossing die ervoor zorgt dat iedereen weer van vergaderen houdt.

In een notendop, een IFPD – de afkorting voor Interactieve Flat Panel Display – is een vorm van een interactief whiteboard (IWB). Een IWB is een groot elektronisch scherm met touchscreen en is in staat om toegang te krijgen tot, het manipuleren van en interactie hebben met elektronische bestanden. In de kern is het een gigantische tablet computer die je kunt gebruiken bij presentaties of om mee te samenwerken.

De Volgende Generatie Oplossingen voor Schermen voor op Kantoor

De volgende generatie digitale technologie verandert de manier waarop mensen samenwerken. Na bijna een halve eeuw van snelle digitalisatie, richten leiders nu hun blik op de vergaderzaal. Het resultaat hiervan is dat de manier waarop mensen vergaderingen bijwonen ieder moment een spannende transformatie kan ondergaan.

En, net als iedere grote stap voorwaarts, is het een transformatie die verbonden is met het hebben van de juiste technologie. Precies deze technologische evolutie is waar de IFPD bij komt kijken.

Wat is een IFPD?

Interactieve Flat Panel Displays helpen je om jouw vergaderingen en presentaties uit te voeren met het gemak dat je team nodig heeft om zijn werk op de beste manier te kunnen doen. Hier bij ViewSonic noemen we ze “ViewBoards.”

ViewBoards voldoen gemakkelijk en mooi aan de hoge vereisten van samenwerking van de huidige kantoorruimtes met 20 aanraakpunten en een brede kijkhoek. Met opties voor ultrafijne 4K resolutie en de mogelijkheid om een verrassend natuurlijk handschrift te tonen, ondersteunen IFPD’s communicatie en samenwerking in de vergaderzaal zoals nooit eerder mogelijk was.

Op Welke Manier is dit Beter dan een Whiteboard met Projector?

Om te beginnen is bij high-performance IFPD’s het scherm van een veel betere kwaliteit (4K bijvoorbeeld). Ook kunnen IFPD’s interactiviteit van meerdere gebruikers aan. Het is doorgaans compatible met een uitgebreidere reeks van apps en connectiviteitssoftware, waarvan het meeste al is ingebouwd. Daarnaast worden deze geavanceerde displays vaak geassocieerd met een op de cloud gebaseerd platform, hetgeen het mogelijk maakt overal vandaan in te loggen en bestanden te delen.

Scherm Kwaliteit

Een interactief flat-panel display heeft een veel betere schermkwaliteit dan de meeste projectors. Met veel modellen die 4K resolutie bieden en een duidelijk beeld met betrekking tot verlichting, is het veel veelzijdiger dan de gemiddelde projector. Evenzo maken brede kijkhoeken het voor meer deelnemers mogelijk om het scherm te zien.

En de verbeterde kwaliteit van de afbeelding betekent dat zelfs als de interactieve flat panel kleiner is dan de maximale schermgrootte van een projector, de content nog steeds eenvoudiger te zien is. Als vast scherm wordt bovendien de noodzaak voor het aanpassen en kalibreren geëlimineerd, zelfs als je de IFPD verplaatst.

Ingebouwde Software

Projectors zijn over het algemeen een hardware oplossing die je rechtstreeks op een computer of apparaat aansluit. Alle software die ze hebben is op zijn best rudimentair, soms iets meer dan het navigatiemenu op de meeste TV’s. Natuurlijk zijn slimme projectoren de uitzondering, maar zelfs de slimste projector is beperkter dan de meest standaard IFPD.

De meeste IFPD’s hebben een aantal ingebouwde software integraties, zoals ViewBoards’ vCast, Chrome, en myViewBoard welke geïnstalleerd zijn op alle schermen. En ViewBoards heeft ook de optie van een slot-in PC die het display de volledige functie van een Windows computer geeft.

Connectiviteit

De meeste projectoren hebben een beperkte connectiviteit. Recentere modellen zijn voorzien van draadloze verbindingen zoals Wifi of Bluetooth. Het is echter waarschijnlijker dat de projector via kabel met externe apparaten verbonden wordt – zij het via een extern draadloos presentatiesysteem of rechtstreeks met het apparaat zelf.

Dit is een contrast met de eenvoudige connectiviteit van IFPD’s, die niet alleen draadloos verbindt, maar ook naadloos integreert met draadloze netwerken voor beveiligd intern delen. En met de ingebouwde apps zijn er ongetwijfeld meerdere manieren om je scherm of digitale whiteboard te delen.

Touchscreen Interactiviteit

Dit is in ieder geval een reden om een interactief flat-panel display aan te schaffen. In feite staat het precies in de naam: een IFPD is interactief. En displays zoals de ViewBoard bieden een intuïtief touchscreen oppervlak voor het noteren en manipuleren van alles op het scherm alsof het een analoog whiteboard was.

ViewBoards kunnen vergaderingen en andere digitale bijeenkomsten efficiënter en gebruiksvriendelijker maken. Lees meer over hoe ViewSonic’s ViewBoard (IFPD) de beleving in het klaslokaal verbeterde in een parochieschool die verouderde interactieve whiteboards had gebruikt.

Laten we vervolgens eens nader bekijken wat IFPD’s kunnen doen voor de zakelijke bijeenkomsten van de 21ste eeuw.

Natural Writing on IFP70

Hoe Kunnen ViewBoard Interactieve Schermen Zakelijke Bijeenkomsten Verbeteren?

Snel veranderende werkprocessen op kantoor leggen de focus op technologie die deze snelheid bij kan houden. Teams hebben middelen nodig die helpen om samen te werken, productief te zijn en efficiënter te worden dan ooit. Dit zijn de manieren waarop IFPD’s kunnen helpen:

1. Snellere Insteltijd

 1. Geen projector draden om te verbinden
 2. Meer poorten op het ViewBoard IFPD apparaat (inclusief USB)
 3. Meer mogelijkheden voor connectiviteit voor gebruikers

2. Technologie die Uitstekend Samenwerkt met een Modulair Kantoorontwerp

De nieuwe manier van werken en prioriteiten van kantoorinrichting vragen vaak om een dynamische kantoorruimte. Kantoorindelingen die “verplaatsbaar” zijn en die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de teams, zoals grote vergaderruimtes en kleine kantoortjes.

IFPD’s kunnen overal naartoe als je ruimte evolueert, opschaalt, of krimpt. Met een optionele trolley kunnen ze zelfs worden verplaatst, waardoor ze klaar zijn voor dienstverlening op iedere plaats in het gebouw.

3. Technologie die Klaar is voor Kleine Ruimtes


Oude projector technologie was uitdagend bij het gebruik in kleine ruimtes. Niet meer bij het gebruik van IFPD’s zoals ViewBoards. Geweldig teamwork vraagt om de juiste omgeving. Soms is die omgeving een kleine ruimtewaar collega’s kunnen brainstormen in een meer casual ruimte.

IFPD’s maken een bijzonder efficiënte samenwerking mogelijk in iedere ruimte van iedere omvang. Deelnemers hebben op eenvoudige wijze interactie met elkaar, of het nu in kleine ruimtes of ergens anders is.

4. Iedereen in de Ruimte Kan het Scherm Zien

Zelfs in de kleinste ruimte heeft niemand een slechte zitplaats met verstoorde kijkhoeken door te dicht bij het scherm te zitten. Niet alleen de kijkhoeken zijn geoptimaliseerd maar ook de pixels en de helderheid, waardoor iedereen een duidelijk zicht heeft, zelfs in een kleine ruimte.

5. Iedereen Heeft Meer Focus

 • Deelnemers van vergaderingen hoeven zich geen zorgen te maken over het maken van aantekeningen. Ze kunnen zich richten op de presentatie of content in real-time, aangezien alles automatisch voor ze wordt opgeslagen om later nog eens te bekijken.
 • Er zijn minder afleidingen. Wanneer iedereen weet dat de bijeenkomst wordt opgenomen, is er geen noodzaak om schermprintjes te maken met mobiele telefoons. Bekijk de gehele sessie later nog eens met audio en video van hoge kwaliteit, evenals programmeerbare effecten.
 • Tools voor noteren maken noteren eenvoudiger en zorgen voor meer betrokkenheid tijdens bijeenkomsten.
 • Eenvoudig streamen en delen van content zorgt voor een betere en dynamischere omgeving voor vergaderingen, die de deelnemers erbij betrekt en ze de aandacht erbij laat houden.
 • Virtueel geen buffering of vertraging wat afleidend kan werken.

6. Eenvoudiger om te Presenteren & Delen

IFPD’s geven je veel vrijheid en gemak in het leiden van bijeenkomsten en het geven van presentaties. Het delen van content is eenvoudig en intuïtief, waarbij de meeste obstakels voor een goede samenwerking worden verwijderd.

 • De belangrijkste spreker is niet verbonden met een stationaire laptop
 • Deelnemers kunnen eenvoudig content delen
 • Content kan eenvoudig en snel genoteerd worden
 • Draadloze connectiviteit
 • Drag & Drop capaciteit
 • Krachtige Intel® Technologie maakt het voor leiders van bijeenkomsten mogelijk om meer in real-time met hun content te doen, zelfs midden in een discussie.
 • Verschillende softwareapplicaties tegelijkertijd laten lopen.

Waarom IT Afdelingen Gek Zijn op ViewBoard IFPD’s

Het is eenvoudig om te zien hoe IFPD’s vergaderingen verbeteren, maar er is veel wat er achter de schermen van een tech-gerelateerde bijeenkomst op afstand gebeurt. Je IT-afdeling geniet ook van een breed aanbod van voordelen. Krachtige Intel® Core™ processors bieden overweldigende prestaties en betrouwbaarheid met verdere voordelen voor je IT-professionals, inclusief het volgende:

 1. Hebben Meer Tijd Voor Andere Dingen

 • Lampen gaan langer mee, dus de tijd die voorheen besteed werd aan het vervangen van lampen, is nu vrij.
 • Simpel, elegant ontwerp betekent minder onderdelen om schoon te maken en te onderhouden. Tijd die je eerder besteedde aan reiniging & onderhoud, heb je nu over.
 • IFPD’s tijd die voorheen werd besteed aan de herkalibratie van whiteboards is nu vrijgekomen.
 1. Minder Gedoe in de Dagelijkse Routine

 • Geen spoedtelefoontjes voor het oplossen van problemen bij een vergadering die gaat beginnen
 • Drukke dagen worden eenvoudiger omdat IT’ers in staat zijn de IFPD-omgeving centraal te implementeren, aan te passen en te beheren.

Bekijk waarom IT managers op scholen vooral houden van flat-panel displays: 10 Redenen waarom IT Beheerders op Scholen Houden van Interactieve Touch Screen Displays

ViewBoard-for-Conference-Room

Waarom Leiders Houden van ViewBoard IFPD’s

Leiders waarderen alle voordelen waar hun werknemers, klanten en verkopers van genieten als het neerkomt op verbeterde samenwerking en communicatie. Daarnaast hebben ze hun blik gericht op het grotere geheel en zullen ze ook profiteren van de voordelen van het implementeren van IFPD’s in de werkomgeving. Deze voordelen omvatten:

 1. Kostenbesparing

Er zijn verschillende manieren waarop IFPD’s kostenbesparing aanmoedigen. Ze belasten de infrastructuur bijvoorbeeld minder. Het is een alles-in-een ontwerp en in tegenstelling tot oudere technologie hebben ze geen beugel voor het plafond nodig. Dit betekent dat er geen nieuwe draden getrokken hoeven te worden of muren opgebroken moeten worden.

IFPD’s worden eenvoudigweg aangesloten op een stopcontact, net als een TV of monitor.

Bovendien is het een display-oplossing voor kantoor die werkt met een breed scala aan software, waaronder de software die de meeste bedrijven al bezitten. Omdat er minder nieuwe licenties hoeven te worden aangeschaft, is dat goed nieuws voor de cijfers onderaan de streep

 1. Geweldige Beveiliging

IFPD’s zijn gebouwd op veilige platforms die de meest urgente beveiligingsproblemen van nu wegnemen. De beveiligingsfuncties van ViewSonic ViewBoard® op bedrijfsniveau:

 • Biometrische authenticatie
 • Multi-factor authenticatie
 • Eenmalig inloggen

3. Verbeterde Privacy

IFPD’s bieden een breed scala aan beveiligingsfuncties, waaronder functies die zowel de bedrijfsmiddelen als de privacy van bezoekers beschermen.

 1. 21ste eeuw Innovatie

IFPD’s maken een bedrijfscultuur mogelijk die draait om innovatie en samenwerking, precies wat ondernemingen nodig hebben om de 21ste eeuw te overleven.

 1. ROI

IFPD’s die ViewBoards zijn, zorgen voor een eenvoudig schaalbare oplossing, die in de loop der tijd de kosten voor groeiende ondernemingen kan verlagen. Bovendien zijn veel uniforme beperkingen in communicatie, die bij oudere technologie aanwezig waren, verwijderd in deze nieuwe generatie IFPD oplossing. Dit betekent dat leidinggevenden gebruik op lange termijn en bescherming van hun investering kunnen verwachten.

Geavanceerde Technologie voor de Manier Waarop Vergaderingen Tegenwoordig Worden Uitgevoerd

ViewBoards lopen voorop in de veranderende trends in vergaderruimtes – en in de beweging van de nieuwste generatie kantooroplossingen. Leiders met een toekomst voor ogen waarin innovatie en samenwerking voorop staan, houden van IFPD’s vanwege alles wat ze mogelijk maken voor het optimaal verbeteren van de bedrijfscultuur.

En dit is nog maar het begin. Wil je meer weten over hoe een IFPD kantoor display oplossing je vergadering, check dan dit artikel. Of bekijk ons vlaggenschip corporate ViewBoard: de IFP70.

Ter Referentie: IFPD FAQ’s

Zijn IFPD’s hetzelfde als interactieve displays?

ViewBoard is een IFPD en over het algemeen zijn IFPD’s ook interactieve displays. Echter de mogelijkheden en kenmerken variëren enorm tussen verschillende merken.

Wat is het Verschil Tussen een Interactieve Projector en Interactieve Display?

Een interactieve display heeft geen projector nodig en is daarom gebruiksvriendelijker.

Interactieve Flat Panel vs. Projector en Interactief Whiteboard

Een interactieve flat panel heeft geen projector nodig omdat alle hardware in een flat panel display zit.

Vergaderruimte Technologie: Verklarende Woordenlijst

Interactieve Whiteboards

Whiteboards helpen met verschillende vormen van samenwerking. IFPD’s zoals de IFP60 kunnen ook videoconferenties, hogere beveiligingsniveaus en zelfs meer oplossingen voor samenwerking en software aan.

Basic modellen zijn een geweldige oplossing voor presentaties in vergaderingen. Maar de nieuwe generatie modellen die momenteel verkrijgbaar zijn, voegen cloud gebaseerde draagbaarheid en beveiliging op bedrijfsniveau toe. Deze nieuwe modellen worden steeds belangrijker voor de vergaderzaal – simpelweg omdat ze betere samenwerking mogelijk maken.

Het is ook het whiteboard dat het voor gebruikers mogelijk maakt om presentaties te maken met behulp van software die geïnstalleerd is op hun laptop. Organisaties die rondkijken voor upgrades of nieuwe systemen kunnen betere, meer interactieve modellen selecteren die zijn gebouwd voor beveiliging op het niveau van de 21ste eeuw, draagbaarheid, en compatibiliteit.

Ze zijn opgezet om de betrokkenheid van de gebruiker te vergemakkelijken door interactie met de gebruiker mogelijk te maken.

Andere termen kunnen hetzelfde betekenen:

 1. Digitale Whiteboards (ook al verwijst dit meestal naar software oplossingen)
 2. Elektronische Whiteboards
 3. Interactieve Displays

Interactieve Flat Panels

Interactieve Flat Panels zijn displayoplossingen voor op kantoor die samenwerking (inclusief samenwerking op afstand) centraal stellen in de functionaliteit. De beveiliging is robuuster, er zijn beter presterende accessoires voor een nog betere samenwerking gedurende bestuursvergaderingen, plus videoconferenties met nog meer betrokkenheid.

Bovendien ondersteunen IFP-beeldschermen niet alleen de samenwerking enorm, maar zijn esthetisch gezien ook erg prettig. De enorme touchscreens zijn slank en aantrekkelijk en kunnen net zo eenvoudig aan de muur worden gehangen als een televisie.

Interactieve Multi-Touch Display

Een Interactieve Multi-Touch Display is een display monitor die je meer dan een one-touch bediening van het scherm biedt. Ze moedigen ware interactiviteit, creatief brainstormen en volledige groepssamenwerking aan.

Interactieve Scherm Displays

Interactieve scherm displays zijn flat-panel monitors die zijn opgesteld voor gebruik in een publieke ruimte of bij winkels.

Interactieve Projector

Interactieve projectors maken samenwerking mogelijk met een projector in een vergaderzaal.

Interactieve Retail Displays

Een monitor opgesteld voor publiek om productinformatie aan te bieden.

Interactieve Touch Screen

Een touch screen maakt het mogelijk dat meer dan een gebruiker het scherm kan bedienen. Deze variëren sterk door het aantal aanraakpunten op het scherm.

Interactief Whiteboard

Een interactief whiteboard (IWB) is dit: je raakt het aan, en het bestuurt je computer voor presentaties. Het biedt ook de mogelijkheid voor interactie van andere gebruikers. De eerste generatie interactieve whiteboards maakten het mogelijk voor gebruikers om erop te schrijven met markers, zoals bij reguliere old-school whiteboards. De huidige modellen zijn de initiële definitie van een IWB al ver voorbijgestreefd en bieden een superieure samenwerking in iedere zin van het woord, dankzij de interactieve technologie.

Interactieve Winkel Displays

Interactieve winkel displays zijn monitors die een interactieve samenwerking bieden met betere informatie, zoals een winkelcentrumgids, een luchthavengids of een verbeterde winkelervaring.

Touch Board

Touch boards kunnen al dan niet worden geïntegreerd met een breed scala aan software. Bedenk dat er een breed scala is aan het aantal aanraakpunten dat er kan zijn. Een touch board geeft toegang tot directe interactie met de content in een een-op-een omgeving.

Conclusie

Het is veel informatie om op te nemen, maar het is duidelijk op welke manier een interactief flat-panel display je leven op verschillende manieren kan verbeteren. Van zakelijke vergaderingen, educatieve klaslokalen of thuis, ervoor zorgen dat je de technologie in huis hebt die je nodig hebt is de sleutel om zelf het verschil te kunnen zien.

Ben je klaar om de overstap te maken, bekijk dan onze lijn met interactieve displays hier!