23/03/2023

ViewSonic brengt een gloednieuwe collectie draagbare pendisplays uit voor de ontwerpersgemeenschap

Amsterdam, Nederland (23 maart 2023)ViewSonic Corp., een wereldwijde leverancier van visuele oplossingen, kondigde vandaag de lancering aan van een reeks pendisplays die zijn ontworpen voor makers. De serie bestaat uit drie verschillende modellen, de 7” PF720 en 10” PF1020 pentabletten voor handige draagbaarheid, en 's werelds lichtste ID1230 pendisplay voor creativiteit onderweg. Al met al zijn ze een ideale oplossing voor intensief creatief werk zoals architectuurmodellen, 3D-renders, beeldende kunst en grafisch ontwerp.

"Nu ontwerpers hun levensstijl aanpassen en nieuwe manieren van creëren vaststellen, eisen ze meer van hun tools: schitterende kleuren, intuïtieve penervaring en de vrijheid om overal te werken", aldus George Lee, General Manager van de Electromagnetic, Touch en Certification Business bij ViewSonic. "Onze gloednieuwe pendisplays zijn de sleutel tot creativiteit op een geheel nieuw niveau. De lichtgewicht en compacte pendisplays hebben een zeer nauwkeurige digitizer-pen die de meest subtiele streken produceert en een gebruiksvriendelijke tekenervaring biedt. De pen displays bieden ook een veelzijdige USB Type-C één-kabel oplossing voor een eenvoudige uitbreiding van hun creatieve setup om de productiviteit op een hoger niveau te brengen."

ViewSonic announced a range of pen displays that were designed for creators for handy portability and creativity on the go.

ViewSonic announced a range of pen displays that were designed for creators for handy portability and creativity on the go.

Neem je creativiteit mee voor onderweg

De apparaten zijn ontworpen voor verbeterde draagbaarheid en hebben een slank en licht ontwerp, zodat ontwerpers moeiteloos van huis naar de studio en terug naar de galerie kunnen gaan. De slanke vormen nemen minder ruimte in beslag in de tas en nemen minder ruimte in op het bureau. Het PF1020 pentablet weegt 380g en de PF720 heeft een verbazingwekkend gewicht van slechts 190 gram. De ID1230 pendisplay biedt kleurenprestaties van studiokwaliteit in een behuizing van 600 gram, wat perfect is voor een werkopstelling met meerdere apparaten.

Ontwerpers kunnen de compacte pendisplays aansluiten op een monitor of een andere laptop en hun ideeën op meerdere schermen bekijken - zonder ruimtegebrek. Uitgerust met de veelzijdige USB Type-C poort, zorgen de pendisplays en tablets voor supervloeiende bestandsoverdrachten, ultrasnelle stroomvoorziening en aansluiting op 4K schermen of andere accessoires. Met slechts één kabel kunnen ze genieten van een rommelvrije werkruimte en alle taken probleemloos uitvoeren.

Streken van pure genialiteit

De pendisplays worden geleverd met nauwkeurige digitizer-pennen, die ongekende invoerniveaus leveren. Met 8.192 druk- en gevoeligheidsniveaus kunnen de kleine penpunten het plezier van pen schrijven op papier nabootsen en nauwkeurig de fijnste lijnen en meest delicate arceringen weergeven. Met een helling van ±60° ligt de digitale pen natuurlijk in de hand, zodat ze nog comfortabeler kunnen schrijven, schetsen en illustreren.

Omdat de pen batterijvrij is, kunnen ontwerpers in de flow blijven en zich nooit zorgen maken over opladen of werken met een niet-reagerende pen. Alle drie de displays zijn ontworpen met een geïntegreerde houder - bevestig de pen gewoon stevig nadat ze aan hun meesterwerk hebben gewerkt en ze zijn klaar om te gaan.

Een verbeterde gebruikservaring

Met tot 85% NTSC en 90% Adobe RGB kleurengamma geeft de ID1230 miljoenen professionele tinten en ongelooflijke contrasten van een 1000:1 ratio levendig weer. Dit is vooral essentieel voor intensief kleurwerk en fotobewerking. Bovendien werken ze allemaal harmonieus samen met de hoogwaardige ColorPro monitor van ViewSonic. Teken op het pentablet of de pendisplay als een doek en zie de streken direct verschijnen op het grotere scherm. De apparaten zijn ook compatibel met Mac en PC - zet inspiraties direct uit de doos om in werkelijkheid met een eenvoudige plug-and-play functie, zonder de noodzaak om drivers te installeren.

Ze bieden ook verschillende sneltoetsen voor gepersonaliseerde snelkoppelingen, waardoor ze meer efficiëntie in de hand werken. Of makers nu moeten overschakelen naar e-mail of hun favoriete creatieve platform moeten opstarten, ze kunnen ze met een simpele klik direct op het scherm zetten.

ViewSonic releases a brand-new collection of portable pen displays for the creator community - ID1230 pen display, PF1020, and PF720 pen tablets.

ViewSonic releases a brand-new collection of portable pen displays for the creator community - ID1230 pen display, PF1020, and PF720 pen tablets.

Belangrijkste kenmerken van de pendisplays van ViewSonic

ID1230 12” Pendisplay

 • Weegt vanaf 600g.
 • 8,192 niveaus van drukgevoeligheid.
 • Ondersteunt ±60 ° tilt.
 • Voorzien van 8 sneltoetsen voor efficiënte snelkoppelingen.
 • Tot 85% NTSC en 90% Adobe RGB kleurengamma.
 • Wordt geleverd met een USB-C poort.

PF1020 10” pentablet

 • Weegt vanaf 380g.
 • 8,192 niveaus van drukgevoeligheid.
 • Ondersteunt ±60 ° tilt.
 • Voorzien van 8 sneltoetsen voor efficiënte snelkoppelingen.
 • Wordt geleverd met een USB-C poort.

PF720 7” pentablet

 • Weegt vanaf 190g.
 • 8,192 niveaus van drukgevoeligheid.
 • Ondersteunt ±60 ° tilt.
 • Voorzien van 5 sneltoetsen voor efficiënte snelkoppelingen.
 • Wordt geleverd met een USB-C poort.

De collectie pendisplays is een bewijs van ViewSonic's inzet voor het leveren van uitgebreide apparaten en tools voor ontwerpers wereldwijd. Met deze apparaten kunnen ontwerpers gemakkelijk creëren, ideeën delen en overal contact leggen met andere ontwerpers in de Creator Community.

Over ViewSonic

ViewSonic, opgericht in Californië, is met 35 jaar expertise een wereldwijde leverancier van visuele oplossingen en doet zaken in meer dan 100 landen. Als een innovatief bedrijf en visionair is ViewSonic toegewijd aan het leveren van uitgebreide hardware- en softwareoplossingen, waaronder monitoren, projectoren, pendisplays, commerciële displays, All-in-One LED displays, ViewBoard interactieve displays, myViewBoard en Universe by ViewSonic software. ViewSonic heeft een sterke positie opgebouwd voor het leveren van innovatieve en betrouwbare oplossingen voor het onderwijs, het bedrijfsleven, de consument en markten." Ga voor meer informatie over ViewSonic naar www.viewsonic.com.

Voor vragen over dit persbericht neemt u contact op met:  

Anne Laurine Stadermann, Marketing Manager ViewSonic Benelux 

annelaurine.stadermann@viewsonic.com