22/03/2023

ViewSonic lanceert 's werelds eerste projectoren ontworpen voor de Xbox

Ervaar de ultieme 4K gameplay en minimale vertraging

Amsterdam, Netherlands (22 maart 2023)ViewSonic Corp., een wereldwijde leverancier van visuele oplossingen, lanceert 's werelds eerste projecteren die ontworpen zijn voor Xbox. De nieuwe X1-4K en short throw X2-4K LED projectoren leveren vloeiende 4K UHD beelden op een groot scherm van 100" in combinatie met het geluid op bioscoopniveau van Harman Kardon luidsprekers, waardoor gamen spannender wordt dan ooit tevoren.

"ViewSonic streeft ernaar onze oplossingen te innoveren met een gebruikersgerichte mentaliteit en het hoogste audiovisuele genot te bieden. Naast het feit dat we 's werelds eerste projectormerk zijn met een certificering voor laag blauw licht van TÜV SÜD voor oogbescherming, introduceren we nu ook de eerste projectoren in de industrie die ontworpen zijn voor Xbox," aldus Dean Tsai, General Manager van Projector & LED Display Business Unit bij ViewSonic. "We zijn blij dat we met Microsoft samenwerken om alle Xbox gamers de beste game ervaring te bieden met onze nieuwste X serie LED projectoren. We zullen onze projectoroplossingen blijven innoveren om de home entertainment ervaring voor iedereen te verbeteren."

Compatibel met Xbox voor een soepele game ervaring

De X1-4K en X2-4K LED projectoren bieden de best mogelijke ervaring voor Xbox games en zijn zwart en groen, als een echo van het design van de Xbox Series X. Ze beschikken ook over Xbox exclusieve combinaties van resolutie en vernieuwingsfrequentie, plus de 4,2ms Ultra-Fast Input en 240Hz vernieuwingsfrequentie van de projector, zodat iedereen kan genieten van perfect vloeiende gameplay.

Naast de responsieve game ervaring zijn de projectoren ontworpen met een gebruiksvriendelijke bediening voor direct plezier. Ze zijn compatibel met Xbox's CEC (consumer electronics control), wat betekent dat wanneer de console wordt gestart, de projector tegelijkertijd wordt ingeschakeld. Wanneer de console via HDMI 2 wordt aangesloten, schakelt de projector bovendien automatisch over op de gamingmodus, wat de beste beelden met verbeterde kleuren oplevert.

Eenvoudig een Home Entertainment Hub creëren

De X1-4K en X2-4K bieden een veelzijdig audiovisueel feest in combinatie met de 4K HDR resolutie en Harman Kardon luidsprekers. Door gebruik te maken van de 3e generatie LED technologie bieden deze projectoren een verbeterde helderheid van 2.900 lumen, wat zorgt voor kristalheldere beelden in elke omgeving. Ze beloven jarenlang weinig onderhoud met een levensduur van 30.000 uur. De twee projectoren zijn bovendien het eerste projectormerk ter wereld dat de TÜV SÜD certificering voor laag blauw licht heeft ontvangen, zodat de bezorgdheid over oogletsel en ongemak bij langdurig kijken wordt weggenomen.

Bovendien bieden deze projectoren een grote flexibiliteit bij de installatie voor ruimtes met verschillende ontwerpen en afmetingen. De X1-4K, met zijn standaard projectiehoek, is vooral bedoeld voor plafondmontage, waardoor vloeroppervlak wordt gespaard zonder dat er obstructies ontstaan. Anderzijds kan de X2-4K met korte projectieafstand gemakkelijk op een salontafel worden geplaatst om een breed 100" scherm te projecteren op een afstand van slechts 1,5 meter.

Bovendien hoeven de projectoren niet centraal te worden opgesteld tijdens de installatie dankzij de horizontale/verticale keystone- en 4-hoekverstelling. Hierdoor kunnen gebruikers perfect gevormde beelden verkrijgen met zijwaartse projectie zonder dat het meubilair opnieuw hoeft te worden opgesteld. Deze eenvoudige instelfuncties maken deze projectoren een ideale oplossing voor het creëren van een meeslepende game- of bioscoopruimte thuis.

X2-4K

X2-4K

Bekijk het fillmpje voor meer informatie over ViewSonic's X1-4K & X2-4K 4K HDR High Brighness Smart LED Home Projectors: https://www.youtu.be/EJRayglq_Rk.

Over ViewSonic

ViewSonic, opgericht in Californië, is met 35 jaar expertise een wereldwijde leverancier van visuele oplossingen en doet zaken in meer dan 100 landen. Als een innovatief bedrijf en visionair is ViewSonic toegewijd aan het leveren van uitgebreide hardware- en softwareoplossingen, waaronder monitoren, projectoren, pendisplays, commerciële displays, All-in-One LED displays, ViewBoard interactieve displays, myViewBoard en Universe by ViewSonic software. ViewSonic heeft een sterke positie opgebouwd voor het leveren van innovatieve en betrouwbare oplossingen voor het onderwijs, het bedrijfsleven, de consument en markten." Ga voor meer informatie over ViewSonic naar www.viewsonic.com.

Voor vragen over dit persbericht neemt u contact op met:  

Anne Laurine Stadermann, Marketing Manager ViewSonic Benelux 

annelaurine.stadermann@viewsonic.com