10/02/2023

Handleiding voor het oplossen van problemen en ondersteuning voor draagbare monitoren van ViewSonic

De lijn draagbare monitoren is ontworpen voor mobiel werk, of gebruikers nu op reis zijn voor zaken of gewoon in een café willen werken. Een draagbare monitor zorgt voor een lichte en eenvoudige opstelling. Deze werkt als een tweede monitor die de gebruiker misschien ook op zijn werk heeft.

ViewSonic heeft de trend opgemerkt van de toegenomen behoefte aan efficiëntie en mobiliteit voor onze gebruikers. Om aan verschillende gebruikerseisen te voldoen, heeft ViewSonic een serie draagbare monitoren aangeboden - de VA1655, VG1655, TD1655, VX1755 en VP16-OLED. De VA1655- en de VG1655 serie zijn voor zakelijk gebruik, de TD1655 serie is voorzien van touch functies, terwijl de VX1755 is ontworpen voor gaming. De nieuwste VP16-OLED is gemaakt voor professionals die behoefte hebben aan een precieze kleurnauwkeurigheid.

Op basis van feedback van gebruikers, sorteert deze gids de meest voorkomende problemen die gebruikers tegenkomen en biedt oplossingen voor het gebruik van ViewSonic's draagbare monitoren.

Probleem 1: de draagbare monitor geeft "geen signaal" aan wanneer deze op een apparaat is aangesloten.

 • Oplossing 1: Mogelijk hebben gebruikers USB Type-C op de verkeerde poort aangesloten. USB kabels en -poorten zouden gegevensoverdracht, beeldschermoverdracht en stroomoverdracht ondersteunen. Niet alle USB Type-C kabels en poorten werken echter op dezelfde manier. In tegenstelling tot de poorten op de VG1655 en de TD1655 die twee volledig functionerende Type-C poorten hebben, zijn de bovenste poorten op zowel de VA1655 als de VX1755 alleen functioneel voor de overdracht van stroom, terwijl de onderste poort de USB Type-C poort is. Bovendien moeten gebruikers ervoor zorgen dat de kabel "USB 3.1 Type-C" ondersteunt.
 • Oplossing 2: De laptop van de gebruiker ondersteunt geen audiovisuele uitvoer van Type-C. Als de laptop van de gebruiker geen ondersteuning biedt voor audiovisuele uitvoer via USB Type-C, kan hij de mini HDMI naar HDMI kabel gebruiken. HDMI kabels kunnen echter alleen audiovisuele gegevens overbrengen (geen stroomoverdracht), zodat een externe stroombron nog steeds moet worden aangesloten op de draagbare monitor met behulp van de USB Type-C naar USB Type-A kabel.

Probleem 2: de touch functie werkt niet. (Alleen op de TD1655)

 • Oplossing 1: Mogelijk hebben gebruikers het verkeerde model gekocht. Controleer of het model de TD1655 met touch functie is.
 • Oplossing 2: Mogelijk hebben gebruikers de laptop alleen met een HDMI kabel op het beeldscherm aangesloten. HDMI poorten en -snoeren ondersteunen alleen audiovisuele overdracht. Gebruikers moeten het draagbare beeldscherm op hun laptop of apparaat aansluiten met een USB Type-C naar USB Type-A kabel om de touch functie in te schakelen.


Probleem 3: de touch functie werkt niet bij aansluiting op Apple apparaten.

 • Oplossing 1 (Mac): Apple's OS werkt in een gesloten ecosysteem, dus het is niet ontworpen om te communiceren met toepassingen buiten Apple's OS. Om Mac gebruikers te ondersteunen bij het gebruik van de touch functie, biedt ViewSonic het vTouch stuurprogramma aan om te downloaden.
 • Oplossing 2 (IOS): Wanneer de TD1655 wordt aangesloten op een iPhone of een iPad, werkt de touch functie niet. Gebruikers kunnen het scherm nog steeds op een draagbare monitor aansluiten via een lightningpoort naar een HDMI dongle. Sommige latere versies van de iPad hebben een Type-C poort. Deze zijn uitgerust voor audiovisuele uitvoer.

Probleem 4: de draagbare monitor verandert niet van richting wanneer hij op een telefoon is aangesloten.

 • Oplossing: De draagbare monitoren hebben geen versnellingsmeter. Ze detecteren niet of het beeldscherm in een andere richting wordt gedraaid. Bij aansluiting op een telefoon zijn er bij weergave in staande modus twee zwarte vlakken aan beide zijden. Gebruikers kunnen hun toestel in landschapsmodus draaien om het hele draagbare beeldscherm te vullen. Sommige telefoons hebben een functie waarmee het scherm kan worden uitgebreid tot de draagbare monitor. Het hangt allemaal af van de mogelijkheden van de telefoons van de gebruikers.

Probleem 5: De draagbare monitors laden niet op.

 • Oplossing: Draagbare monitoren hebben geen ingebouwde batterijen. Gebruikers kunnen draagbare monitoren niet opladen. Zonder aansluiting op een externe stroombron kan een gemiddelde laptop met een helderheid van 100 en een contrast van 70 de draagbare monitor ongeveer 2 tot 3 uur van stroom voorzien via een USB Type-C kabel. Toch wordt aanbevolen de draagbare monitor altijd aan te sluiten op een externe voedingsbron (stopcontact/powerbank).

Probleem 6: Kan de helderheid van de monitor niet aanpassen.

 • Oplossing 1: Als de draagbare monitor onvoldoende stroom krijgt, schakelt hij over op een spaarstand. In deze stand wordt de monitor automatisch ingesteld op een helderheid van 15 en een contrast van 70. Gebruikers kunnen de helderheid in deze modus niet wijzigen. Om dit te wijzigen, moeten gebruikers de draagbare monitor op een externe stroombron aansluiten.
 • Oplossing 2: Gebruikers kunnen de OSD structuur openen met de joystick/zijknoppen wanneer de draagbare monitor is ingeschakeld. Helderheid en contrast kunnen worden aangepast via Menu > Kleur aanpassen > Helderheid/Contrast

Video's

 • ViewSonic Portable Monitors - Troubleshooting and Support Guide