01-10-2020

Chung Yuan Christian Universititeit lanceert hybride lesgeven dankzij ViewSonic's 'Classroom'

Universiteit lanceert hybride lesgeven dankzij de software van ViewSonic: myViewBoard Classroom. Een uitkomst voor studenten en docenten tijdens de Covid-19 pandemie.

Taipei, Taiwan (28 september 2020) - ViewSonic Corp. en de Chung Yuan Christian Universiteit lanceerde deze week de ‘ViewSonic Hybrid Teaching Classroom’. De Chung Yuan Christian Universiteit kan deze nieuwe vorm van digitaal onderwijs nu in hun klaslokaal gebruiken d.m.v. live streaming en synchroon en asynchroon leren. Door klassikaal, op afstand en hybride interactief onderwijs aan te kunnen bieden, wordt er voorzien in de onderwijsbehoeften in het (post)pandemische tijdperk.

De aanhoudende Covid-19-pandemie heeft landen op verschillende manieren getroffen, zo is het onderwijs over de hele wereld verstoord geraakt. Veel leraren worden geconfronteerd met situaties waarin slechts een deel van hun leerlingen in de klas zit, terwijl de rest op afstand meedoet vanuit andere landen of locaties. Na een breed scala aan interviews met onderwijsprofessionals te hebben afgenomen en de belangrijkste pijnpunten te hebben geïdentificeerd, biedt ViewSonic het digitale onderwijsplatform myViewBoard aan als antwoord op de uitdagingen van deze nieuwe leeromgeving.

“Het onderwijs is verplaatst naar de digitale wereld; hybride modellen die klassikaal en online onderwijs op afstand combineren, zijn nu mogelijk. Dergelijke modellen zullen een sleutelrol spelen bij het helpen van leerlingen om de kwaliteit van het onderwijs op scholen te blijven verbeteren en te waarborgen, ”aldus James Chu, voorzitter en CEO van ViewSonic.

K.C. Chang, voorzitter van de Chung Yuan Christian University, verklaarde dat: "De oprichting van de ViewSonic Hybrid Teaching Classroom de expertise van ViewSonic op het gebied van onderwijstechnologie combineert met de rijke ervaring van de Chung Yuan Christian University in online onderwijs. Samen kunnen we de software en hardware leveren die nodig zijn om tegelijkertijd klassikaal lesgeven en online lesgeven op afstand te bieden, zodat de banden tussen docenten en studenten behouden blijven.”


De Chung Yuan Christian University implementeert al jaren digitale integratie en online onderwijs. Het stond in de voorhoede van online onderwijs in Taiwan. Met meer dan 3.000 cursussen die zijn geüpload naar het online onderwijsplatform van de universiteit, is de universiteit in staat geweest om afstandsgerelateerde uitdagingen als gevolg van de pandemie te overwinnen en is ze doorgegaan met het aanbieden van educatieve diensten.

De ViewSonic Hybrid Teaching Classroom krijgt prioriteit voor studenten over de hele wereld die Mandarijn leren. In lijn met de geest van het project, zal het Taiwanese studenten die Chinees onderwijzen als tweede taal en buitenlandse Mandarijn-leraren in staat stellen om van elkaar te leren en met elkaar te communiceren via de hybride technologie van ViewSonic. Het zal een trend zetten voor de rest van de wereld in termen van lesgeven in real-time met een hoog niveau van interactie, onbeperkte uitbreidbaarheid en enorme efficiëntie.

"In het komende semester zullen de Mandarijncursussen van de Chung Yuan Christian University worden gegeven op basis van het hybride formaat om een ​​open online universitair onderwijsmodel te bouwen dat interactie in de klas, online deelname en herziening na de les mogelijk maakt", aldus Chang. Als reactie op de wereldwijde populariteit van het Mandarijn was de Chung Yuan Christian University in 2002 de eerste school in Taiwan die een afdeling opende voor het onderwijzen van Chinees als tweede taal. Sindsdien zijn bijna 1.000 studenten afgestudeerd aan de afdeling, waaronder veel uit andere landen. De afdeling is dus een cruciale trainingsbasis geweest voor Mandarijn-leraren wereldwijd.

Ga naar myViewBoard en vervolgens naar Classroom om de hierboven beschreven software te bekijken en uit te proberen.

About ViewSonic

ViewSonic is opgericht in Californië en is een toonaangevende wereldwijde leverancier van audiovisuele oplossingen in meer dan 42 landen. Als innovatief en visionair bedrijf zet ViewSonic zich in voor het leveren van uitgebreide hardware- en softwareoplossingen, waaronder monitoren, projectoren, narrowcasting, interactieve ViewBoard-displays (touchscreens) en het myViewBoard-software-ecosysteem. Met meer dan 30 jaar expertise in visuele schermen heeft ViewSonic een sterke positie opgebouwd wat betreft het leveren van innovatieve en betrouwbare oplossingen voor het onderwijs, de zakelijke markt en consumenten. ViewSonic biedt de eindgebruikers een bijzondere kijkervaring, vandaar het motto: ‘See the difference’.

Media Contact
Anne Laurine Stadermann
Marketing Manager Benelux
annelaurine.stadermann@viewsoniceurope.com